Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Грав со чадени колбаси

Кликнете на копчето "Сподели" и другите да го прочитаат написот.
  •  
  •  

Потребни состојки:

2 главици ситно сецкан кромид

3-4 исецкани моркови

450 гр грав

200 гр чадени колбаси исецкани на тркалца или на четвртинки

1 патлиџан насецкан на парчиња

3-4 чешниња лук

1 лажица ситно исецкан целер

1 лажица исецкан свеж магдонос

сол и бибер

1/2 лажичка оригано

2 лажици масло

Количината на состојките прилагодете ја на вашиот вкус и на бројот на лица за кои готвите.

Начин на подготовка:

  1. Во тенџере на средна температура во загреано масло пржете го кромидот додека да омекне. Додајте ги морковите и колбасите, измешајте и пржете околу пет минути.
  2. Додајте вода, во неа ставете го гравот и варете го на средна температура.
  3. Кога гравот ќе биде половина сварен, додајте ги патлиџанот, лукот и целерот.
  4. При крајот на варењето ставете сол, бибер, зачини по вкус, оригано и магдонос.
  5. Јадењето сервирајте го топло, декорирано со свеж магдонос или изрендан пармезан.

На здравје!