Гинисов рекорд за најбрза колиба на тркала во светот

 

 

Сопственикот на оваа малку чудна творба потрошил седум месеци за од фолксваген пасат од 1999 година, да создаде патувачка колиба. И не само патувачка колиба, туку најбрза патувачка колиба, и воедно да постигне рекорд за Гинис. Направени се дополнителни промени како нови тркала, нов и појак мотор и вградил дополнителна метална рамка. Искористил 4,2-литрен В8 мотор од ауди РС4 од 450 коњски сили.

Иако се работи за големо возило, во него има место само за два патника.

Погледнете го видеото.

 

Забрането е копирање на текстот!