Select Page

Велосипед изработен од бамбус

Велосипед изработен од бамбус

Гана е земја во која бамбусот е широко распространет. Постојат најразлични предмети изработени од бамбус, но велосипед од бамбус до сега не постоеше.

Квабено Дансо од Гана со помош на Бернис Дапах од Обединетите нации, решил да ја прошири употребата на бамбусот и во изработка на велосипеди.

Од Boomers International – компанија основана од Квабено Дансо која ги изработува велосипедите од бамбус, наведуваат дека бамбусот е полесен и поцврст од металот.

Изработката на велосипедите од бамбус на Квабено Дансо му овозможиле сигурен прилив на пари, но и развој и добросостојба на заедницата во која живее и работи.

Поттикнал вработувања и креативност на целата заедница.

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.